Meet Yousso!

Twee jaar geleden namen enkele vrienden me mee naar de Stordeur om te gaan klimmen. Na een avond sukkelen en vallen op mijn eerste routes, voelde ik me al snel helemaal thuis in de klimzaal. De dagen daarop schreef ik me in bij de Klim- en bergsportfederatie en ging onmiddellijk op zoek naar wat er nog allemaal te beleven is in de klimsport.

Ondertussen heb ik al heel wat gerealiseerd, zoals het volgen van veel KVB- cursussen, stages in het alpinisme en zelfs een opleiding tot Alpi-secourist.

Naast het klimmen ligt mijn passie ook bij het lesgeven, vooral aan jeugd. Ik vind het geweldig om die jonge mensen te zien groeien, niet alleen als klimmers maar ook als individuen.

Lesgeven aan jeugd is altijd een passie geweest.
Vroeger speelde ik op internationaal niveau ijshockey. Tijdens mijn puberteit heb ik enkele jaren in de VS gewoond om me toe te wijden aan de sport. Eén van mijn verantwoordelijkheden, naast het spelen van ijshockey, was om lokale jonge spelers te trainen. Vanaf dat moment was ik helemaal weg van het lesgeven aan kinderen.

Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend om klimles te geven. Daarbij wil ik me ook verdiepen in andere aspecten van het lesgeven. Naast het klimmen zelf, ben ik geïnteresseerd in de meer technische aspecten van deze mooie sport. Daarom hoop ik me verder te ontwikkelen om bijvoorbeeld les te kunnen geven in KVB’s en misschien, in de toekomst, me zelfs wagen aan het lesgeven in alpinisme.

Ik voel me enorm thuis in de klimgemeenschap en wil graag iets teruggeven door onder andere les te geven. De klimwereld is een prachtige wereld waar ik mijn plekje heb gevonden, en ik ben vastbesloten om mijn passie te delen en anderen te inspireren om ook de hoogtes op te zoeken.

Volg de avonturen van Yousso op @youssosteyaert

Wil je net als Yousso training geven of help je de club graag op een andere manier? Wordt vrijwilliger! Meer info kun je terugvinden via volgende knop of stuur ons gewoon een mailtje naar info@klimclubhungaria.be Tot snel! 🙂