Klimclub Hungaria heeft een rijke geschiedenis en meer dan 20 jaar ervaring in de klimwereld.


We zijn er voor alle leeftijden en voor de absolute beginner tot (inter)nationale atleet. Opgericht in 2001 en erkend als vzw in 2004, hebben we sindsdien veel bereikt en daar zijn we best wel trots op. 

Onze club is vernoemd naar de voormalige “klimzaal Hungaria” die gevestigd was aan de Vaartkom in Leuven (Engels plein nummer 15). Dit was één van de eerste klimzalen van België en bevond zich in de betonnen silo’s van het veevoederbedrijf Hungaria. We begonnen in deze klimzaal als club die zich voornamelijk richtte op het organiseren en begeleiden van jeugd sport-kampen tijdens schoolvakanties. Onze activiteiten breidden zich echter snel uit naar wekelijkse klimtrainingen voor jongeren en een competitie team waarmee we regelmatig goede nationale en zelfs internationale resultaten behaalde.  We bouwden samen met de klimzaal  een Leuvense klimcommunity op door het organiseren van talrijke activiteiten. 

Over de jaren heen is de klimsport sterk veranderd. Ze is zelfs uitgegroeid tot een olympische sport. We zien het als een troef dat we deze evolutie hebben mogen mee maken. We hebben steeds geprobeerd het community gevoel te behouden en onze passie voor onze mooie sport uit te dragen. 

Eind 2015 moest de klimzaal de deuren sluiten om plaats te maken voor appartementen. Niettemin hebben we er alles aan gedaan om onze werking door te laten gaan door deze tijdelijk onder te brengen in de sporthal van de UCLL te Heverlee terwijl ons competitieteam trainde op verplaatsing in verschillende Belgische klimzalen.

Met de opening van onze nieuwe uitvalsbasis, klimzaal De Stordeur, hebben we onze club kunnen uitbreiden  met een volwassen– en G-werking en zijn we sindsdien meerdere keren uitgeroepen tot de snelst groeiende club van de KBF (de Vlaamse klim- en bergsport-federatie)  We bieden nu trainingen aan voor zowel jongeren als volwassenen, KVB-cursussen, rotsinitiaties, buitenlandse stages, boulder- en crack-weekends, rotsbeheer, competitieklimmen en nog veel meer. Met andere woorden, elke klimmer, van absolute beginner tot expert, kan bij ons terecht.

Dit alles zou uiteraard niet mogelijk zijn zonder de onvermoeibare inzet van onze talrijke vrijwilligers, onze leden, trainers, en sponsors die het kloppende hart van onze club vormen. 


Wie is wie? Maak kennis met ons bestuur en onze medewerkers

Raad van Bestuur

Steave SenteVoorzitter
Simon De BaerePenningmeester
Tijl ChristiaensenSecretaris, materiaal & EHBO
Sam LemmensBestuurslid
Alexander Rolland
Bestuurslid

Vaste medewerkers

Tess Driessens
Volwassenenwerking en buitenlandse stages
Silke Ghekiere
Competitieteam & aanspreekpunt voor integriteit
Bram Cousaert
Algemene administratie
Michiel Dedeyne
Michiel Dedeyne
Jeugdwerking

Ondersteuning

Jo FranckxG-werking & Klimtrailer
Pieter VanautgaerdenWebmaster
Koen HaeckOndersteuning boekhouding
Tom Haeck Webmaster
Seppe DesmetRotsbeheer
Maartje VanagtSociale Media (anno 2024)

Vrijwilligers

Minstens zo belangrijk zijn al onze vrijwilligers die zich wekelijks inzetten.


Zij het als trainer, lesgever, examinator of of op welke manier ook, onze vrijwilligers laten de club draaien.

Heb je ook zin om mee je handen uit de mouwen te steken bij Klimclub Hungaria? Heb je zin om training te geven, of misschien om mee je schouders te zetten onder ons volgende event? Heb je een passie voor klimmen, dan hebben we een match!!!