Sinds 2021 hebben we een G-sport weinig opgestart. Met de financiële hulp van Sport Vlaanderen én de steun van de federatie hebben we een groep kunnen samen stellen van kinderen met autisme en/of ADHD, of een andere psychische kwetsbaarheid die ook graag klimmen als hobby willen hebben, maar net iets meer aandacht nodig hebben. Dat is dan ook wat we doen: met heel veel aandacht kinderen op hun eigen tempo laten klimmen. Vaak kunnen ze niet aansluiten bij een reguliere groep met veel kinderen en probeerden al verschillende hobby’s, maar lukte het om één of andere reden niet. 


We zijn met vier begeleiders die ervaring hebben met klimles geven, maar daarbuiten ook de kennis en ervaring hebben om klimmen in te zetten als ontwikkelingsmedium.  Want de klimsport heeft zoveel te bieden: naast de fysieke uitdaging en de hoogte, is er ook de concentratie en het veiligheidsaspect. Klimmen en zekeren is misschien niet altijd evident, maar wij verzekeren dat het op een veilige én leuke manier kan gebeuren doordat we werken in heel kleine groepjes zodat ieder op zijn/haar eigen tempo kan genieten.


Ben je geïnteresseerd in onze groep “Klimmen met Speciale Aandacht” en wil je meer info? Neem dan zeker contact op met jo@klimclubhungaria.be . Inschrijven kan pas na een intakegesprek waar we elkaars verwachtingen aftoetsen. 

Wanneer? De sessies duren 1,5 uur en gaan door op woensdagnamiddag van 14u30 tot 16u00. Aansluiten kan in september of in januari. De plaatsen zijn natuurlijk beperkt maar informeren is altijd een goed idee!

Leeftijd?  Tussen de 10 en 15jaar.

Kostprijs? 160 euro voor een semester (13 sessies, klimbeurt en materiaal inbegrepen). Naast een lidmaatschap bij de federatie/club.