Meet Mirthe!

Mirthe is 14 jaar en is een van de sterkste klimmers uit het competitie team. Onlangs behaalde ze een 14 de plaats op de European Youth cup van Curno in Italië. Wat een prestatie! Lees hieronder de weg die ze heeft afgelegd om tot deze prestatie te komen.

Mirthe tijdens de European Youth cup van Curno

Ik ben beginnen met klimmen op een vroege leeftijd samen met mijn mama en zusje. Sindsdien heb ik de kriebels te pakken en ben ik niet meer gestopt.

Toen ik eindelijk oud genoeg was om klimlessen te volgen heb ik dat meteen gedaan. Vanaf mijn 8ste ben ik mee in het wedstrijd team gestapt omdat ik graag mee wou klimmen in nationale wedstrijden.

Daar stopte mijn droom nog niet. Ik wou heel graag geselecteerd worden om mee te klimmen in het Belgisch team.

Eenmaal ik oud genoeg was om mij te laten selecteren voor het Belgische team heb ik daar meteen werk van gemaakt. Helaas zat ik er de eerste keer niet bij.

Dat nieuws krijgen is alles behalve fijn, maar bij de pakken blijven zitten is niks voor mij. In mijn hoofd heb ik de klik gemaakt en ben ik nog harder gaan trainen. Daarnaast ben ik toen ook van club veranderd en ben ik beginnen trainen met een persoonlijke trainster.

In februari dit jaar probeerde ik nog eens. Deze keer met succes, want ik was geselecteerd! Een kinderdroom die uitkwam!

Sindsdien heb ik de kans gekregen om mee te klimmen in wedstrijden in binnen- en buitenland. Met als meest recente ervaring een wedstrijd in Italië waar ik 14e werd.

Uit heel dit traject heb ik enorm veel geleerd. Vooral dat klimmen niet alleen een fysieke zwaar is voor je lichaam, maar vooral ook mentaal. Dat laatste blijft soms een uitdaging.

Ik ben de klimclub heel erg dankbaar voor alle kansen die ze me al hebben gegeven. Ook Silke, mijn ouders & Nore Pellens wil ik nog eens apart bedanken voor alle hulp, steun en aanmoediging.

Benieuwd naar meer van Mirthe? Volg al haar prestaties via instagram @mirthenuijens.