Algemeen

Hoe komt het dat ik geen bevestigingsmail heb ontvangen na mijn inschrijving?

Regelmatig gebeurt het dat deze mail in je SPAM-folder terecht komt. Selecteer de afzender van de bevestigingsmail als veilige afzender. Zo zal dit in de toekomst niet meer voorvallen en loop je geen belangrijke informatie mis. Heb je je SPAM-folder nagekeken maar vind je nog steeds niets terug, dan is er waarschijnlijk ergens iets mis gelopen en kan je ons best contacteren.

Krijg ik mijn geld terug bij annulatie van een training of KVB-opleiding?

  • Als we je inschrijving annuleren vanwege onvoldoende inschrijvingen, slecht weer,…  krijg je het geld voor de niet-gevolgde lessen terug.
  • Als je je inschrijving annuleert met een medisch attest krijg je het geld voor de niet gevolgde lessen terug 
  • Als je je inschrijving annuleert zonder medisch attest maar minstens 2 weken voor aanvang, betaal je een administratieve kost van €25 en krijg je de rest terug.
  • Als je je inschrijving annuleert zonder medisch attest of niet binnen de termijn van 2 weken voor aanvang of na de uiterste inschrijvingsdatum, krijg je geen geld terug.. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

Krijg ik mijn geld terug bij annulatie van een stage?

  • Als je de stage annuleert met een medisch attest en een annulatieregeling hebt, betaal je een administratieve kost en krijg je de rest (exclusief annulatieregeling) terugbetaald.
  • Als je zelf de stage annuleert zonder medisch attest en een annulatieregeling hebt krijg je geen geld terug.
  • Als je zelf de stage annuleert en geen annulatieregeling hebt genomen, krijg je geen geld terug. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

Is er een telefoonnummer waarop ik jullie kan bereiken?

Helaas niet! We hebben geen secretariaat waar steeds iemand aanwezig is. Ben je te laat voor een training of zit je met een vraag, dan kan je ons best proberen bereiken via mail. Ook bij een geplande afwezigheid voor een cursus is het steeds handig om ons hiervan op de hoogte te brengen.

Zoeken jullie nog trainers/ opleiders/… ?

Zeker en vast! Wij zijn continu opzoek naar gemotiveerden die mee hun schouders onder de club willen zetten en dit zowel voor als achter de schermen. Heb je een passie voor lesgeven en klimmen of ben je misschien wel een organisatorisch talent? Laat het ons zeker weten en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn. Meer info kan je hier vinden.

Is klimmen wel een veilige sport voor kinderen?

Alle sporten houden een zeker risico in, zo is dat ook bij klimmen het geval maar door het nemen van bepâalde maatregelen en het werken met ervaren trainers, kan het risico aanzienlijk worden verminderd. Zo zal een groep altijd begeleid worden door minstens 2 trainers en zorgen wij er voor dat al onze trainers voldoende kennis hebben van de veiligheidsaspecten van het klimmen. Dat gezegd hebbende, kunnen we stellen dat indoor toprope klimmen en boulderen over het algemeen als een veilige sport voor kinderen kan worden beschouwd. Onze klimclub streeft ernaar om een veilige omgeving te bieden waar kinderen op een verantwoorde en plezierige manier kunnen klimmen. Door het volgen van onze klimtrainingen leren kinderen juist aandacht hebben voor veiligheid.

We staan altijd open voor vragen en suggesties van ouders en zijn wij bereid om eventuele zorgen of vragen over veiligheid te bespreken. Spreek ons gerust aan of neem hier contact op

Kan ik materiaal huren bij jullie?

Wanneer je deel neemt aan een training, lessenreeks of stage kan je kosteloos gebruik maken van ons materiaal. Echter het verhuren van klimmateriaal buiten deze activiteiten is een dienst die we nog niet aanbieden. Dit omdat het zo moeilijker is om een goed overzicht van ons materiaal te houden en de kwaliteit en het juist gebruik ervan te waarborgen.

Trainingen, KVB’s en stages

Ben ik geschikt voor deze opleiding?

Bij iedere opleiding staat er een rubriekje met ‘deelnamevoorwaarden’. Deze voorwaarden zijn een must om te kunnen deelnemen aan de activiteit. Wanneer je je inschrijft voor een opleiding, verklaar je je akkoord met deze voorwaarden. Is dit niet het geval? Dan kan dit tot uitsluiting zonder terugbetaling leiden. Lees de voorwaarden dus zeker goed na. Twijfel je nog of je aan de voorwaarden voldoet? Spreek ons er gerust over aan. 

Wanneer gaan de inschrijvingen van de KVB’s en trainingen open?

Tijdens het klimjaar zetten wij de voorjaars-opleidingen mid-januari open en de najaars-opleidingen mid-augustus. Hou zeker onze website, nieuwsbrieffacebook en instagram in het oog!

Ik heb mij ingeschreven voor een vrij examenmoment (KVB). Hoe weet ik wat ik moet kennen en kunnen?

Je krijgt een tweetal weken voor aanvang je cursusboekje van de KBF toegestuurd met alle nodige kennis. In deze mail zal ook een gedetailleerd verloop van het examen bijgevoegd zijn. Let op want bij een vrij examen moment hoort geen voorafgaande cursus of uitleg, deze is vooral bedoeld voor personen die al beschikken over de nodige kennis maar nog niet over het officiële KVB.

Ik ben geslaagd voor mijn KVB-examen. Wat nu?

Proficiat, goed gedaan! Wij vragen de pasjes aan bij de KBF en deze liggen een aantal weken later in Stordeur. Je krijgt een mailtje wanneer ze klaarliggen. Het enige dat jij nog moet doen, is ze daar gaan ophalen. 

Wanneer starten de jeugdtrainingen? 

De trainingen van al onze jeugdgroepen kan je op onze online agenda vinden. 

Deze kan je ook toevoegen aan je eigen Google Agenda door rechtsonder op het kruisje te klikken en dan op ‘toevoegen’. 

Mag ik mijn kind nog inschrijven voor de jeugdgroepen? 

Je mag je kind heel het jaar door inschrijven. Dit is uiteraard enkel mogelijk zolang er nog plaatsen vrij zijn in de groep. Wanneer er geen plaatsen meer vrij zijn in jou groep zal je een rood vakje met “Volzet. Wachtlijst!” zien staan. Je hebt nu de mogelijkheid om je op deze wachtlijst in te schrijven.

Hoe weet ik op welke momenten het geen training is?

De trainingen van al onze jeugdgroepen kan je op onze online agenda vinden. Deze kan je ook toevoegen aan je eigen Google Kalender door rechtsonder op het kruisje te klikken en dan op ‘toevoegen’. 

Ik ben te laat met mijn in te schrijven. Kan ik/ mijn kind toch nog een plekje krijgen? 

Als de groep al vol blijkt te zijn, kan je jezelf op de wachtlijst zetten voor de gewenste klimdag. Je kan jezelf hier op de wachtlijst zetten. Gelieve je kind niet in een andere groep in te schrijven om zo toch nog een plaats te hebben. De indeling van de groepen zijn zo gemaakt om iedereen een gepaste begeleiding te kunnen geven.

Heeft mijn kind iets speciaals nodig om te komen klimmen?

Klimschoenen zijn altijd handig, maar voor een eerste les is dat nog niet nodig. Een aansluitende sportschoen of sneaker is voldoende. Wanneer je zeker weet dat je met klimmen wil verder gaan is het wel handig om zelf klimschoenen aan te kopen. Zo leer je meteen een goede voet techniek aan en verslijt je niet onnodig je andere schoenen. De club heeft zelf geen klimschoenen die uitgeleend kunnen worden. Je kan ze wel steeds huren bij de klimzaal. Klimgordels en zekerapparaten zijn steeds voorzien door de club en hoef je dus niet zelf aan te kopen. Voor advies over de aankoop van klim materiaal kan je steeds een trainer aanspreken.

Klimmen doe je best in gemakkelijk zittende kleren. Je moet hier wel een klimgordel over aan kunnen doen dus een rok of kleedje is niet aan te raden. 

Een drinkbus met water is ook steeds nuttig om mee te nemen op een training want je gaat natuurlijk veel bewegen. 

Ik heb mijn kind uitgeschreven voor de rest van dit schooljaar. Is de voorrang tot inschrijven volgend schooljaar dan weg?

Neen! Wij contacteren bij de start van de inschrijvingen volgend schooljaar iedereen die tijdens vorig schooljaar bij de club aangesloten was om je als eerste in te schrijven.  Zorg wel dat je hier niet te lang mee wacht, want daarna zetten we de lijst open voor alle anderen.

Wat is de minimum leeftijd om te mogen deelnemen aan de jeugdtrainingen?

De minimum leeftijd is 7 jaar.

Mag ik bij het competitie team?

Klimmers die het goed doen bij de gevorderde groep en nóg extra uitdaging zoeken door het klimmen van wedstrijden, kunnen een aanvraag doen om bij het competitieteam te komen. Dit is een groep voor gemotiveerde klimmers die meedoen met nationale wedstrijden en sommigen zelfs met internationale wedstrijden. De klimmers van het competitieteam trainen een aantal keer per week zeer intensief, een vast engagement is dus zeker nodig. De plaatsen bij het competitieteam zijn echter beperkt en aanvragen worden geval per geval beken door de trainer.