Bij Klimclub Hungaria krijg je niet alleen de kans om je passie voor klimmen en outdoor sporten te beleven en te delen, maar ook om deel uit te maken van een gemeenschap van toegewijde klimmers die samenwerken om de klimsport en -gemeenschap te laten bloeien.

Door je in te zetten bij onze club kan je meehelpen bij het organiseren van inspirerende evenementen zoals wedstrijden, workshops, en stages of bijdragen aan de dagelijkse werking van de club. Als trainer of lesgever kun je anderen helpen om hun klimvaardigheden te ontwikkelen.

Jouw hulp is van onschatbare waarde. Als je graag deel wilt uitmaken van een levendige en actieve klimgemeenschap, neem dan contact met ons op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan onze club. We kijken er naar uit om van je te horen!!

Hieronder wat meer info over de verschillende vrijwilligersfuncties

  • Trainer jeugdwerking

Je zet je in om klimtraining te geven aan kinderen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Je krijgt hiervoor van ons ondersteuning om te groeien in het training geven. Hiervoor is een diploma LO, initiator sportklimmen of animator zeker een meerwaarde maar geen vereiste. We streven er wel naar om al onze trainers op termijn het diploma van initiator te laten behalen. Om trainer te zijn bij de jeugdgroepen ben je best sociaal en werk je graag met kinderen, daarnaast haal je er voldoening uit om kinderen op een speelse manier klimvaardigheden bij te brengen. Je staat nooit alleen voor een groep en in het begin loop je mee met een ervaren trainer. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor elke training die je geeft. Regelmatig houden we ook ondersteuningsmomenten voor de trainers waarbij we onderwerpen bespreken zoals veiligheid op een training, uitwerken van spelvormen, EHBO, … Dit is gaat meestal door op een weekavond en je hebt er ook de kans om bij te praten met je medetrainers.

  • Trainer volwassenen

Bij de trainingen voor volwassenen maak je gebruik van lesvoorbereidingen en leerlijnen die voor jou gemaakt worden. Je zorgt op basis hiervan voor een uitdagende een leerrijke training voor alle deelnemers. Ook hier word je ondersteund om steeds bij te leren en nieuwe inzichten te verwerven in het training geven. De trainingen die aan onze volwassenen gegeven worden zijn wat complexer dan bij de jeugd en dus heb je hier best al wat ervaring mee, maar we kunnen zeker bekijken of dit iets voor jou is. Voor de volwassen trainers worden er ook af en toe bijscholingsmomenten georganiseerd waardoor je continu bij leert.

  • Lesgever KVB/ examinator

Je geeft KVB cursussen aan een groep volwassenen waarbij je mee instaat voor het bij brengen van de nodige kennis en vaardigheden om te kunnen slagen voor het KVB examen. Hiervoor moet je tenminste beschikken over een GTE. Om te kunnen examineren moet je tenminste beschikken over een diploma initiator sportklimmen. Bij deze cursussen wordt de KVB leerlijn strikt gevolgd maar als lesgever maak je het verschil door in te spelen op de groep.

  • Werkgroepen

Binnen de club hebben we verschillende werkgroepen die instaan voor een deel van onze werking. Zo hebben we een werkgroep die zich bezighoud met het organiseren van evenementen. We zijn steeds opzoek naar enthousiaste klimmers die zich mee achter een werkgroep willen zetten. Hoe ver je hierin wil gaan kies je helemaal zelf. Dit kan gaan van mee brainstormen over een evenement tot instaan voor het coördineren van vrijwilligers tijdens het event. We hebben werkgroepen die zich met verschillende deelaspecten van de club bezighouden dus wat je talent of interesse ook is, er is zeker ergens een plaats voor jou!

Onze vrijwilligers maakten plannen voor het trainingsrek in De Stordeur