Bij Klimclub Hungaria krijg je de kans om je passie voor klimmen en outdoor sporten te delen.

Door je in te zetten bij onze club kan je meehelpen bij het organiseren van inspirerende evenementen zoals wedstrijden, workshops, en stages of bijdragen aan de dagelijkse werking van de club. Als trainer of lesgever kun je anderen helpen om hun klimvaardigheden te ontwikkelen.

Je ontvangt een mooie vrijwilligersvergoeding en we voorzien in interne opleidingen over onder andere didactiek en EHBO. Daarnaast worden sommige relevante externe opleidingen voor een stuk terugbetaald.

Jouw hulp is van onschatbare waarde. Neem contact met ons op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan onze club. We kijken er naar uit om van je te horen!!

Hieronder vind je wat meer info over de verschillende vrijwilligersfuncties

  • Trainer jeugdwerking

Je zet je in om klimtraining te geven aan kinderen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Je krijgt onze ondersteuning om te groeien in het training geven. Hiervoor is een diploma LO, initiator sportklimmen of animator een meerwaarde, maar zeker geen vereiste. We streven er wel naar om al onze trainers op termijn het diploma van initiator te laten behalen.

Om trainer te zijn bij de jeugdgroepen ben je best sociaal en werk je graag met kinderen, daarnaast haal je er voldoening uit om kinderen op een speelse manier klimvaardigheden bij te brengen. Je staat nooit alleen voor een groep en in het begin loop je mee met een ervaren trainer.

Regelmatig houden we ook ondersteuningsmomenten voor de trainers waarbij we onderwerpen bespreken zoals veiligheid op een training, uitwerken van spelvormen, EHBO, … Dit gaat meestal door op een weekavond en je hebt er ook de kans om bij te praten met je medetrainers.

  • Trainer volwassenen

Bij de trainingen voor volwassenen maak je gebruik van lesvoorbereidingen en leerlijnen die voor jou al zijn opgesteld. Je zorgt op basis hiervan voor een uitdagende een leerrijke training voor alle deelnemers.

Ook hier word je ondersteund om steeds bij te leren en nieuwe inzichten te verwerven in het training geven. De trainingen die aan onze volwassenen gegeven worden zijn wat complexer dan bij de jeugd en dus heb je hier best al wel wat ervaring mee. Ook hier voorzien we in interne opleiding en bijscholing.

  • Lesgever KVB/ examinator

Je geeft KVB-cursussen aan een groep volwassenen waarbij je mee instaat voor het bij brengen van de nodige kennis en vaardigheden om te kunnen slagen voor het KVB-examen. Dit doe je onder leiding van een gediplomeerde examinator.

Hiervoor moet je tenminste beschikken over een GTE. Om te kunnen examineren moet je tenminste beschikken over een diploma initiator sportklimmen. Bij deze cursussen wordt verwacht dat je de KVB-leerlijn strikt volgt, maar als lesgever maak je het verschil door in te spelen op de groep.

  • Werkgroepen

Binnen de club hebben we verschillende werkgroepen die instaan voor een deel van onze werking. Zo hebben we een werkgroep die zich bezighoudt met het organiseren van evenementen.

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste klimmers die zich mee achter een werkgroep willen zetten. Hoe ver je hierin wil gaan kies je helemaal zelf. Dit kan gaan van mee brainstormen over een evenement tot het coördineren van vrijwilligers. We hebben werkgroepen die zich met verschillende deelaspecten van de club bezighouden dus wat je talent of interesse ook is, er is zeker ergens een plaats voor jou!

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem! Laat ons weten waar jij als vrijwilliger naar op zoek bent. Neem snel contact op. info@klimclubhungaria.be