Sportklimmen, KVB-opleiding, klimtreffen of bergklimmen!

  • KVB 2+: Wil je een stapje verder gaan dan indoor klimmen (KVB 1, 2), dan bieden wij ook de opleiding “outdoor voorklimmen (KVB 2+)” aan. Bij deze formule leer je het voorklimmen, zekeren en andere technieken onmiddellijk op de rotsen. De week wordt afgesloten met een KVB 2-examen. Begin april krijg je de kans!
  • KVB 3 multi-pitch: Een intensieve opleiding “outdoor voorklimmen (KVB 3)” in Frankrijk aan. In deze cursus leer je de vaardigheden nodig om op een veilige manier zelfstandig voor te klimmen op behaakte routes van zowel één als meerdere touwlengtes. Achteraf kan je je inschrijven voor een examenmoment KVB3. Zowel in februari, april en augustus!
  • Klimtreffen:Samen klimmen en kamperen in een veelzijdig klimgebied waar de zon zal schijnen, maar er ook schaduwrijke wanden zijn om op te klimmen. Een ‘must-do’ voor elke klimliefhebber, van beginner tot 7e graads klimmer! Dit kan tijdens de paasvakantie of aan de start van het groot verlof.
  • SportklimstagesRotsklimcoaching: Via techniek, tactiek en mentale training tilt onze ervaren klimcoach jouw klimprestatie op rots naar dat hogere niveau. Kwaliteit en persoonlijke aanpak staan hierbij centraal. Er wordt gecoacht op meerdere vlakken (o.a. mentale en technisch/tactische klimvaardigheden, blessurepreventie, sportvoeding, …) en zoveel mogelijk op maat van elke klimmer gewerkt. Je krijgt uitdagende klimroutes voorgeschoteld en verblijft een in hartje natuur. Hard klimmen in combi met een plezierige groepssfeer en dit op toplocaties! Dit kan in april of begin december.
  • Bergbeklimmen voor beginners: Wil je je eerste toppen beklimmen en leren hoe je dit op een veilige manier zelfstandig kan doen? Dan is de cursus ‘bergbeklimmen beginners’ de juiste cursus voor jou! Aan de hand van een voorbereidingsweekend en een week in het buitenland leer je alle nodige technieken voor beklimmingen van het niveau F tot PD (Facile tot Peu Difficile). In juli!