Jeugd trainingen 2021-2022

Opgelet: al onze jeugdgroepen voor het schooljaar 21-22 zijn volzet. Je kan je inschrijven op de wachtlijst. We contacteren jou als er een plaatsje vrij komt in je groep naar keuze, maar kunnen niet garanderen dat er plekjes vrij gaan komen.

Op deze pagina is er meer info te vinden over onze jeugdgroepen. Onderaan kan je het overzicht van onze groepen vinden met de belangrijkste informatie samengevat.

Je schrijft je klimmer/klimster in de juiste leeftijdsgroep in. Aan het begin van het jaar wordt er sowieso aandacht geschonken aan het zekeren en de veiligheid van de klimmers. Beginners kunnen dus gerust mee instappen in hun leeftijdsgroep!

Openen inschrijvingen 2021-2022
= 1 juli 2021

Reeds ingeschreven leden krijgen op 16 juni al de kans om zich opnieuw in te schrijven voor het volgende schooljaar. Ben jij een klimmer bij ons, en heb je de laatste maand GEEN mails van ons gekregen, dan klopt er iets niet. Kijk zeker eens in je spam-folder! Als er ook daar niets te vinden is, kan je ons best even contacteren via info@klimclubhungaria.be.

Nieuw in 2021-2022

Ook benieuwd wat er nieuw is dit jaar?
Wij hopen alvast: GEEN CORONAMAATREGELEN!

Al onze jeugdgroepen, hun lesmomenten en de prijs blijft hetzelfde dit jaar :)

> Wel nieuw:
Graag trachten we tegen het einde van het schooljaar de jeugdleden met interesse en de juiste leeftijd de kans aan te bieden om hun KVB1 diploma te behalen. Dit is nodig in sommige klimzalen om zelfstandig te mogen klimmen. Daarnaast is het ideaal om op zak te hebben, zodat je kan "bewijzen" dat je enkele basisvaardigheden in het sportklimmen bezit.

Ook interesse in een KVB1 pasje als ouder? Check onze opleidingen voor volwassenen en kom er alles over te weten!

Kick-off familiemoment

Vorig jaar organiseerden we een eerste kick-off moment. Dat was een succes! Ook dit jaar plannen we een kennismakingsmoment aan het begin van het schooljaar.
Schrijf alvast 2 en 3 oktober in je agenda!

Meer info volgt snel...
Hou zeker onze communicatie in de gaten, want het zou wel eens de ideale moment kunnen zijn om als ouder te leren beveiligen, persoonlijk wat vragen te stellen of je contactgegevens te checken zodat we de juiste mensen opbellen in geval van nood :)

Praktische info

Inschrijvingen & proefles

Enkele algemene weetjes:

 • 13 training per semester. Dit betekent 26 trainingen per jaar
 • GEEN training in januari en juni
 • Lidgeld wordt enkel terugbetaald indien 3 of meer opeenvolgende training niet gevolgd kunnen worden op voorschrift van uw arts. In dat geval wordt dit pro rata berekend
 • Proeflessen zijn enkel mogelijk in groepen die nog niet volzet zijn
 • Lidmaatschap bij KBF is verplicht. Wat ons betreft via klimclub Hungaria natuurlijk :-). Meer informatie op de website van de federatie. Dit lidmaatschap moet in orde zijn voor de start van de lessen. Belangrijk: Als je voor het eerst lid wordt kan je reeds vanaf 1 september inschrijven voor het volgende jaar. Je krijgt dan dus enkele maanden gratis lidmaatschap.
 • Je hebt in principe enkel goed aansluitende (sport)schoenen nodig om deel te kunnen nemen aan onze klimlessen. Klimschoenen meebrengen mag natuurlijk, maar is zeker in het begin niet noodzakelijk.
  Een gordel en zekeringsapparaat worden voorzien door de club.
 • De Gorilla's is een groep waarin we de meest enthousiaste klimmers terecht komen, tussen 14 en 20 jaar oud. Het zijn de klimmers die graag
  - meer dan 1 keertje per week willen gericht klimmen/trainen en
  - vooruit willen in niveau en techniek om zo meer uit hun klimervaring te halen.

De exacte trainingsuren staan in onze kalender.
Net zoals vorig jaar, schrijven we dit jaar meteen voor het volledige lesjaar.

Locatie

Eén adres: Klimzaal De Stordeur,
Aarschotsesteenweg 112
3012 Wilsele
Op de website van de klimzaal Stordeur (www.destordeur.be) vindt u alle informatie over de zaal.

Betalingsgegevens

Bij inschrijving zal u een mailtje ontvangen (Controleer zo nodig uw spam folder!! Indien u geen mail ontvangt neem dan contact op met de club). Hierin zullen alle betalingsgegevens vermeld worden. Als alles goed verloopt ontvangt u géén extra bevestiging dat uw betaling werd ontvangen. Als wij merken dat er iets fout loopt, hetzij met de betaling, hetzij andere problemen, dan nemen wij contact op met u.

Wanneer jullie voor een proefles kiezen aan de start van het schooljaar, dan mogen jullie gerust even wachten met betalen tot na die eerste les. Daarna vragen we om even iets te laten weten mocht het toch niets voor jullie zijn, dat klimmen. Blijven jullie wel klimmen? Gelieve dan zo snel als mogelijk de betaling in orde te brengen zoals op de betalingsuitnodiging aangeduid staat.

Overzicht Tarieven per jaar

Groep Inschrijven
Gekko's ZA - Zaterdag 9u30-11u
2e en 3e leerjaar
€260 Wachtlijst
Gekko's ZO - Zondag 9u30-11u
2e en 3e leerjaar
€260 Wachtlijst
Koala's ZA - Zaterdag 11u-13u
4e, 5e en 6e leerjaar
€320 Wachtlijst
Koala's ZO - Zondag 11u-13u
4e, 5e en 6e leerjaar
€320 Wachtlijst
Gibbons ZA - Zaterdag 13u-15u
1e, 2e en 3e middelbaar
€320 Wachtlijst
Gibbons WOE - Woensdag 18u30-20u30 (!)
1e, 2e en 3e middelbaar
€320 Wachtlijst
Chimps VRIJ - Vrijdag 18u-20u
4e, 5e en 6e middelbaar
€320 Wachtlijst
Gorilla's - Zondag 11u-13u
leeftijd 14 tot 20 jaar
240€
(excl. toegang zaal)
Wachtlijst

Ben je helemaal tot hier geraakt, en zit je met vragen rond de haalbaarheid van het financiële luikje. Dan mag je altijd mailen naar Silke@klimclubhungaria.be.