Update over exitplan klimmen

  • Posted on: 12 May 2020
  • By: Jo

Beste klimclubleden,

Tijd voor een update over klimmen in coronatimes? Want van zo weinig klimmen wordt je rusteloos, toch? Er bereiken ons veel berichten over rijzende klimmuren in tuinen, inkomhallen en zolders…heel cool natuurlijk, maar hoe zit het met the real stuff? Laat ons opdelen in zaalklimmen en rotsklimmen. Over klimmen in de zaal weten we echt nog niks. Er is een ballonnetje opgelaten over kinderen onder 12 die misschien als eerste mogen gaan klimmen in een eventueel exitplan, maar daarover is geen uitsluitsel…dus ook nog geen actie.

Rotskllimmen daarentegen… beter nieuws! Buitensporten krijgen overal wat meer krediet. KBF bedacht een plan om de fervente rotsklimmer vanaf 18 mei toch terug mogelijkheden te geven om te gaan klimmen, al is het, uiteraard, binnen een aantal beperkingen die de overheid en omgeving moeten overtuigen dat we goede burgers zijn.

De bedoeling is dat je binnen heel kort een klimsessie kan boeken via de club. Wij reserveren voor jou en een groep wat tijd aan een rotsmassief. We voorzien een toezichter en vragen aan jou je aan de regels te houden en je eigen klimmateriaal, mondmasker en wat alcoholgel mee te brengen. Dat boeken kan je door onze kalender op de website in het oog te houden. Daar zie je eind deze week de activiteiten verschijnen. Als dat plan wordt goedgekeurd door de federatie, komt er een inschrijvingslink bij die activiteit en kan je zelf inschrijven door er op te klikken.

De corona-regels zullen uithangen aan alle massieven, maar komen er op neer dat we
- met niet te veel aan een massief staan
- afstand houden waar kan
- en enkel klimmen met je eigen materiaal
- voorklimmen en direct ombouwen in uitsluitend single pitches

Om dat te garanderen kan het niet dat je zonder reservatie gewoon naar de rotsen gaat, want dan hypothekeer je alle kansen voor de hele klimgemeenschap. Dus alsjeblief, wees solidair.

Maar hey! Je mag gaan klimmen :) !!
Verder info volgt zodra ze beschikbaar is