Open Vlaams Jeugd Klimkampioenschap '19

  • Posted on: 20 January 2019
  • By: SilkeG

Klimclub Hungaria present op de eerste wedstrijd van het lead seizoen!

Voor enkelen was het de eerste keer om eens mee te maken hoe het daar in zen werk gaat, voor anderen was het een fijn wederzien met de andere klimmers :) Iedereen heeft alvast het beste van zichzelf gegeven & hier een kort overzichtje van alle resultaten:

Cat. D meisjes: Willemijn (13)
Voor Willemijn was het de eerste keer, een wedstrijd meemaken. Vroeg opstaan, binnen komen in een nieuwe en heel erg volle zaal, het was allemaal een hele ervaring. Toch heeft Willemijn haar uiterste best gedaan om haar routes zo goed mogelijk te klimmen. Het ging een beetje minder goed dan ze had gehoopt, maar de kop is er af, en nu kunnen we de volgende keer rustiger focussen op het klimmen. Laten we niet vergeten dat Willemijn ons jongste klimmertje is, met 9 kaarsjes op de taart dit jaar. Dus een grote pluim om zo moedig aan dit avontuur te beginnen!

Cat. C jongens: Kasper (13), Tristan (17), Thomas (18)
Tristan en Kasper hadden al wat ervaring, maar voor leeftijdsgenootje Thomas was het ook een eerste keer om in lead een wedstrijd te doen. Voor dit jaar had hij ook nog nooit voorgeklommen, dus eigenlijk was het al een hele prestatie om er nu al klaar voor te zijn!
De eerste route was voor onze drie jongens een beetje een kleine verrassing, want toch goedgemutst gestart, werd er al vrij snel wat vergeten om op de juiste voetsteunen te gaan staan. De tweede route werd beter gelezen, de stress werd achtergelaten in een stressballetje en dus meer ontspannen geklommen. Kasper liet dan zien dat hij best goed zijn mannetje kan staan in de moeilijke routes. Tristan liet ook zijn gebruikelijke mooie klimbewegingen zien, en geraakte een stukje verder dan hij had gedacht. Thomas deed ook super goed zijn best, vertrok volle moed, maar kreeg wat last van pijne tenen waardoor hij naar beneden moest komen.

Cat. B jongens: Thor (8), Sid (18), Noah (21)
Deze drie wisten al wat beter hoe ze het gingen aanpakken deze wedstrijd. Maar zo snel na examens en een toffe kerstvakantie, was het vooral eens kijken hoe het ging gaan in de (nieuwe) B categorie. Daar zijn namelijk de routes goed moeilijk, en de medeklimmers super sterk. Met niets te verliezen, klommen ze alle drie een mooie eerste route. Thor wist zelfs de laatste greep te tikken in zijn hele propere poging. Sid kon een verkeerde inschatting van een greepje jammer genoeg niet meer herstellen, en ook voor Noah liep het onverwacht mis bij een moeilijke pas. Maar ze gaven het beste van zichzelf, en konden daarna beginnen voorbereiden voor de tweede route.
Sid en Noah konden deze keer echt klimmen tot ze gewoon wat te moe waren, en mogen dus tevreden naar huis.
Thor wist gelukkig niet dat het voor hem er op of er onder ging zijn voor een finaleplekje, en begon dus een stuk rustiger dan zijn trainster aan de tweede route ;) Daarin liet hij weer wat mooie passen zien, en geraakte hij, jawel, ver genoeg voor de achtste plaats. Lichtjes verwonderd kon hij dus zijn spullen gaan pakken voor nog een derde route - de finaleroute. Die brengt altijd wat extra stress mee, want tijdens de kwalificaties kan je gewoon naar je voorgangers kijken, maar in de finale krijg je maar 6 minuten om de route te gaan lezen. Maar Thor klom mooi tot aan een paar moeilijke passen, en sluit zijn topdag af met die 8ste plaats.

Cat. A jongens: Stefan (9), Simon (17)
Voor de oudsten van de bende deze keer, Stefan en Simon, was het al wat meer geroutineerd werken. Opwarmen in de chaos van klimmers is altijd moeilijk, maar toch waren ze ready to go voor hun eerste route. Stefan klom die sterk tot een stuk boven de helft, en viel van verzuring bij een moeilijke passage. Simon liet in het eerste deel van de route enkele mooie passen zien, maar mispakte zich toen wat aan een beweging, en was wat teleurgesteld van zijn poging. Een (erg koud) wandelingetje later was het tijd om te focussen op route twee.
Dit was een eerder technische route op wat gemene grepen, maar beide zagen het wel volledig zitten. Simon klom deze keer eerst, en deed dat nu tot het echt even te moeilijk werd. Stefan moest als laatste klimmen in deze route, en voelde zich tot aan een hele platte (en vettige) greep nog best sterk. Maar die laatste greep kon hij net niet meer houden, en dus was hij ietsje minder tevreden met zijn toch knappe 9e plek.

Algemeen genomen kunnen we zeggen dat Team Hungaria een goede eerste wedstrijd achter de rug heeft! We hebben ontdekt wat we beter kunnen in vergelijking met vorig jaar en weten weer hoe leuk het is om onze klimkunsten te tonen tijdens de wedstrijden. Daarnaast hebben we veel geleerd uit deze lange dag, en kunnen we extra hard gaan trainen voor de volgende editie. Supporters zijn daar ook altijd welkom! Hou de kalender. in het oog om te ontdekken wanneer we een volgende keer gaan knallen :)

Gemist deze wedstrijd: Camille (ziek), Amélie (blessure), Marthe & Brecht (examens) + Juul & Seppe (trainen voor een volgende keer). Met deze toppers er bij een volgende keer, wordt het enkel nog maar plezanter ;)