Gripped - Climbing & Music Festival !!

 • Posted on: 21 December 2017
 • By: pieter_a

Vanaf 2 januari 2018 opent De Stordeur haar deuren. Met de combinatie van een gezellig eetcafé, een gloednieuwe klimzaal en de Funtopia, wordt het een nieuwe hotspot in Leuven. De Stordeur werkt samen met de Klimclub Hungaria en Kariboe Leuven aan het brengen van kwaliteitsvolle klimmersactiviteiten. De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de vernieuwing en/of uitbreiding van het gamma met o.m. een programma voor volwassenen, met initiaties en trainingen, klimkampen, rotsklimstages, lessen voor behalen van de KVBs, multi-move voor de allerkleinsten en workshops rond o.a. klimyoga, blessurepreventie of mentale aspecten in het klimmen.

Dit alles vraagt natuurlijk om een groot openingsfeest! De Stordeur, Klimclub Hungaria & Kariboe presenteren hierbij, GRIPPED, een KLIM- en MUZIEKFESTIVAL dat plaatsvindt op 24 februari 2018. GRIPPED combineert recreatie- en competitieklimmen met de muziekwereld met als doel om hoog niveau klimmen, show, plezier, cultuur en muziek naar het brede publiek te brengen. De dag is ingevuld met (kinder-)animatie, allerhande workshops, promo-standen en de Local Hero Boulder Competition. Na het moment voor de officiële opening, volgt de sportieve highlight van de dag, nl. de MASTERS LEAD-CLIMBING COMPETITION. In een geheel experimentele, nieuwe lengte-klim-format nemen de beste 8 mannelijke en beste 8 vrouwelijke klimmers van België het tegen mekaar op. Het is een 2 rondes durende shoot-out waarbij degene die telkens het hoogste geraakt, doorgaat of wint! Na deze sportieve highlight, gaat het over in een MUSIC-NIGHT, met een heel mooie line-up met o.a. Gewelt, Kijumba, Böky Bros, Luytenant en Barnebey.
Programma //

 • 14u: Workshops & animatie
 • 14u-18u: LOCAL HERO BOULDER COMPETITION
 • 18u-19u: Inhuldiging De Stordeur
 • 19u: MASTERS CLIMBING COMPETITION – met de beste Belgische klimmers!
 • 21u30: MUSIC NIGHT
  //Gewelt (Taub Recordings)
  //Kijumba (Taub Recordings)
  //Luytenant (AFTR)
  //Barnebey
  //Böky Bros

//Om 14u openen we onze deuren met verschillende WORKSHOPS & ANIMATIE voor jong en oud (zie verder). Kom de klimzaal en het eetcafé ontdekken of stop even bij onze promo-standjes.

//Tegelijkertijd loopt ook onze LOCAL HERO BOULDER COMPETITION. Deze vriendschappelijke wedstrijd is welbekend bij de Leuvense klimmers en daagt beginnende en ervaren klimmers uit in wel meer dan 50 nieuwe boulder routes. Iedereen krijgt maximum 4 uur om zoveel mogelijk routes te toppen en zo Local Hero 2017 te worden. Inschrijven kan ter plaatse.

//Voor de competitiebeesten hebben we 2 speedroutes klaargezet die je kan zo snel mogelijk moet klimmen. Je tijd wordt genoteerd en de prijs ontvang je later. Inschrijven kan ter plaatse.

//Om 18u maken we ons klaar voor de officiële INHULDIGING van De Stordeur!

//19u is het moment dat de Belgische top-8 mannen en vrouwen klaarstaan voor de MASTERS LEAD COMPETITION. Het betreft een a-typische lengte-wedstrijd waarbij de beste Belgische klimmers het opnemen tegen mekaar in een shoot-out. De specifieke namen van deze toppers zullen gaandeweg worden vrijgegeven via de sociale media!

//Vanaf 21u30 wordt er gestart met de MUSIC NIGHT! Een talentvolle line-up zal zorgen voor frisse beats en dansgelegenheid tot in de late uurtjes.

//Meer informatie vind je op de facebook pagina van GRIPPED.

See you there!

PS: Vrij klimmen is NIET mogelijk op de dag van het evenement

Workshops

Initiatie voor de jeugd

Ben je tussen 13 en 17 jaar en klom je nog nooit? In deze workshop leer je de basisvaardigheden. Basis is een goede notie van de veiligheidspecten. Maar je leert ook techniek om efficiënt te klimmen en er dus meer van te genieten. Workshop gaat door van 15u15 tot 16u15. Plaatsen zijn beperkt. Schrijf je hier in

Initiatie voor volwassenen

Zoek je een nieuwe prachtige hobby, maar klom je nog nooit? In deze workshop leer je de basisvaardigheden. Basis is een goede notie van de veiligheidspecten. Maar je leert ook techniek om efficiënt te klimmen en er dus meer van te genieten. Workshop gaat door van 14u00 tot 15u00 . Plaatsen zijn beperkt. Schrijf je hier in

Klimyoga

Klimmen is een oefening in focus en bewust te zijn van je lichaam. En dat is nu net wat Yoga ook beoogt. Gerichte yoga-oefeningen die spieren bewerkt om beter en bewuster te bewegen is dus een prachtige combinatie. Workshop gaat door van 15u15 tot 16u15. Plaatsen zijn beperkt. Volzet!

Multimove

Een jong kind heeft alle capaciteiten. Door ze een bepaalde sport te laten doen beperken ze soms hun motorische ontwikkeling op een ander bewegingsvlak. Multimove biedt daar een antwoord door de basismotoriek al aan heel jonge kinderen aan te leren. Laat je kind het eens proberen!
een activiteit voor kinderen van 3j tot 6j. Plaatsen zijn beperkt.
Schrijf je hier in:
3j en 4j (van 14u tot 14u40)
5j en 6j (van 14u45 tot 15u25)

Funtopia

In de Funtopia-hal kunnen kinderen al van heel jong op een automatische beveiligde op heel leuk geanimeerde klimtorens proeven van het klimmen. Uniek in Vlaanderen. Je kind kan in sessies van 45 min. de hal uitproberen. Meld je gewoon aan bij de clubtafel om in te schrijven.

Speedklimmen

Speedklimmen is een subdiscipline waarbij je een route eenvoudigweg zo snel mogelijk naar boven probeert te klimmen. We hebben er 2 opgezet en daar staan mensen bij met een chronometer. Een low-profile-wedstrijdje dus. Maar probeer het zeker eens uit, dikke fun!! Je kan ze klimmen tussen 15u15 en 17u15.

Slackline

of koorddansen…. Het is een leuke side-activity van klimmers die heel populair geworden is. een oefening op focus, evenwicht en lichaamscontrole. Het versterkt je gewrichten en de spieren van je bovenlichaam. Je kan het uitproberen en iets bijleren boven in de klimhal. Elk uur geeft er iemand wat uitleg gedurende een kwartiertje (14u, 15u, 16u, 17u) Inschrijven hoeft niet.

Inspirational Talk

Fre Leys is een klimmer van het Belgisch Climbing Team. Hij is een paraklimmer, met een beenprothese. Sinds kort is hij zelfs Belgisch vertegenwoordiger voor de Internationale Sportklimfederatie. Hij was al eens 5de op het wereldkampioenschap maar wil in 2018 Wereldkampioen worden. Wel die man heeft wel wat leuks te vertellen dachten we zo. Kom naar zijn verhaal luisteren tussen 16u30 en 17u30

Stordeur - trailer #1 from iwona pom on Vimeo.

Gripped teaser #1 from iwona pom on Vimeo.

Stordeur teaser #3 from iwona pom on Vimeo.

Stordeur teaser #4 from iwona pom on Vimeo.

Stordeur teaser #5 from iwona pom on Vimeo.

Stordeur teaser #6 from iwona pom on Vimeo.

Zie ook de facebook pagina's:
//De Stordeur
//Klimclub Hungaria
//Kariboe