Opening De Stordeur !!

 • Posted on: 21 December 2017
 • By: pieter_a

Vanaf 2 januari 2018 opent De Stordeur haar deuren. Met de combinatie van een gezellig eetcafé, een gloednieuwe klimzaal en de Funtopia, wordt het een nieuwe hotspot in Leuven. De Stordeur werkt samen met de Klimclub Hungaria en Kariboe Leuven aan het brengen van kwaliteitsvolle klimmersactiviteiten. De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de vernieuwing en/of uitbreiding van het gamma met o.m. een programma voor volwassenen, met initiaties en trainingen, klimkampen, rotsklimstages, lessen voor behalen van de KVBs, multi-move voor de allerkleinsten en workshops rond o.a. klimyoga, blessurepreventie of mentale aspecten in het klimmen.

Dit alles vraagt natuurlijk om een groot openingsfeest! De Stordeur, Klimclub Hungaria & Kariboe presenteren hierbij, GRIPPED, een KLIM- en MUZIEKFESTIVAL dat plaatsvindt op 24 februari 2018. GRIPPED combineert recreatie- en competitieklimmen met de muziekwereld met als doel om hoog niveau klimmen, show, plezier, cultuur en muziek naar het brede publiek te brengen. De dag is ingevuld met (kinder-)animatie, allerhande workshops, promo-standen en de Local Hero Boulder Competition. Na het moment voor de officiële opening, volgt de sportieve highlight van de dag, nl. de MASTERS LEAD-CLIMBING COMPETITION. In een geheel experimentele, nieuwe lengte-klim-format nemen de beste 8 mannelijke en beste 8 vrouwelijke klimmers van België het tegen mekaar op. Het is een 2 rondes durende shoot-out waarbij degene die telkens het hoogste geraakt, doorgaat of wint! Na deze sportieve highlight, gaat het over in een MUSIC-NIGHT, met een heel mooie line-up met o.a. Gewelt, Kijumba, Böky Bros, Luytenant en Barnebey.
Programma //

 • 14u: Workshops & animatie
 • 14u-18u: LOCAL HERO BOULDER COMPETITION
 • 18u-19u: Inhuldiging De Stordeur
 • 19u: MASTERS CLIMBING COMPETITION – met de beste Belgische klimmers!
 • 21u30: MUSIC NIGHT
  //Gewelt (Taub Recordings)
  //Kijumba (Taub Recordings)
  //Luytenant (AFTR)
  //Barnebey
  //Böky Bros

//Om 14u openen we onze deuren met verschillende WORKSHOPS & ANIMATIE voor jong en oud. Kom de klimzaal en het eetcafé ontdekken of stop even bij onze promo-standjes.

//Tegelijkertijd loopt ook onze LOCAL HERO BOULDER COMPETITION. Deze vriendschappelijke wedstrijd is welbekend bij de Leuvense klimmers en daagt beginnende en ervaren klimmers uit in wel meer dan 50 nieuwe boulder routes. Iedereen krijgt maximum 4 uur om zoveel mogelijk routes te toppen en zo Local Hero 2017 te worden. Inschrijven kan ter plaatse.

//Om 18u maken we ons klaar voor de officiële INHULDIGING van De Stordeur!

//19u is het moment dat de Belgische top-8 mannen en vrouwen klaarstaan voor de MASTERS LEAD COMPETITION. Het betreft een a-typische lengte-wedstrijd waarbij de beste Belgische klimmers het opnemen tegen mekaar in een shoot-out. De specifieke namen van deze toppers zullen gaandeweg worden vrijgegeven via de sociale media!

//Vanaf 21u30 wordt er gestart met de MUSIC NIGHT! Een talentvolle line-up zal zorgen voor frisse beats en dansgelegenheid tot in de late uurtjes.

//Meer informatie vind je op de facebook pagina van GRIPPED.

See you there!

Stordeur - trailer #1 from iwona pom on Vimeo.

Zie ook de facebook pagina's:
//De Stordeur
//Klimclub Hungaria
//Kariboe