KVB 1 en KVB 2

KVB1

Het KVB1 is het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope dat aantoont dat men over alle competenties beschikt om veilig indoor te kunnen naklimmen en zekeren. De eerste stap voor de sportklimmer en voor velen het begin van een klim- en/of bergsport-carrière… De lessenreeks wordt afgesloten met een evaluatiemoment en bij goed resultaat ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. De cursusinhoud is vooral gericht op een verantwoorde manier beoefenen van het indoor sportklimmen en leer je veilig de basisprincipes van deze sport. In de les komen verschillende thema’s aan bod waaronder: warming up en cooling down, angstreductie en risicobewustzijn, materiaalkennis, blessurepreventie, zekeren (reverso en grigri), basis klimtechniek, achtknoop leggen en partnercheck.. Daarnaast krijg je theorie over klimmateriaal, zodat je met kennis van zaken je eigen materiaal kan aankopen.
Er is geen voorkennis vereist. Je hoeft geen lid te zijn van de KBF of de club.

KVB2

In de lessenreeks leer je alles wat nodig is om veilig voor te klimmen in een indoor omgeving. Je leert ondermeer een voorklimmer te zekeren, je leert op een veilige en gecontroleerde manier voor te klimmen en je setjes correct in te pikken. Daarnaast krijg je theorie over klimmateriaal, zodat je met kennis van zaken je eigen materiaal kan aankopen.
Voor deze lessenreeks moet je in het bezit zijn van een KVB 1 of het equivalent aan kennis en ervaring. Je hoeft geen lid te zijn van de KBF of de club.

Verdere info over klimvaardigheidsbewijzen via deze link!

Klimclub Hungaria organiseert zowel lessenreeksen met evaluatiemoment als afzonderlijke evaluatiemomenten voor degenen die menen voldoende kennis en ervaring te hebben opgebouwd.

Inbegrepen:
- Begeleiding door een gediplomeerde lesgever
- Cursusboekje KVB 1/2
- Klimvaardigheidsbewijs KVB 1/2

Niet inbegrepen:
- Klimbeurten (toegang tot de zaal)
- Eventueel huur materiaal (gordel, schoenen en zekeringstoestel)

Je kan best eerst de kalender raadplegen om te kijken of er al KVB1/2 lessenreeksen of evaluatiemomenten gepland staan.
Indien dit niet het geval is, schrijf je dan in op onze KVB-mailinglist. We laten je iets weten zodra er een cursus of evaluatiemoment vrij is.

Nog vragen? Mail naar jasper.court@gmail.com